VOORSTELLING ROAD TRIPPIN' 

 

In de muzikale voorstelling Road Trippin' worden diverse thema's, die bij jongeren een rol spelen, behandeld en met live-muziek, humor en lichtheid gebracht. Onderwerpen zoals racisme, homoseksualiteit, verslaving, pesten en huiselijk geweld zijn onder jongeren vaak een taboe en dus niet gemakkelijk bespreekbaar. De voorstelling stimuleert jongeren juist elkaar op te zoeken in moeilijke tijden en hun kwetsbaarheid te tonen. 

 

De acteurs Mo, Aisha, Tim en Alice stellen zich aan het publiek voor. De vier nemen het publiek mee terug naar hun middelbare schooltijd. Een heftige periode. Aisha schaamde zich voor haar huidskleur, Tim worstelde met zijn seksuele geaardheid, de onzekere Alice was erg vatbaar voor de verleiding van drank en drugs en de populaire Mo had een zware thuissituatie met een vader die altijd dronken was. Het is een tijd waarin veel pesterijen, discriminatie en gevoelens van eenzaamheid voorkwamen. Tot zij hun schoolgenoot Sjoerd ontmoeten. Sjoerd heeft een extreem groot rechtvaardigheidsgevoel en komt op voor zijn schoolgenoten wanneer dat nodig is. Dankzij hem groeien de vijf naar elkaar toe. Er breekt een periode aan van saamhorigheid. Tot op een dag Sjoerd verdwijnt uit de levens van de vier vrienden. Nu moeten ze  ieder afzonderlijk hun eigen road trip voortzetten. 

 

Duur voorstelling: 50 min

 

NAGESPREK ROAD TRIPPIN'

 

Aansluitend aan de voorstelling vindt er een nagesprek plaats onder leiding van regisseur Marjolein Frijling. De vragen die zij behandelt, zijn o.a. "wie is jouw Sjoerd en wanneer ben je zelf wel eens die Sjoerd (geweest)"? Op deze manier worden de soms lastig bespreekbare onderwerpen op een veilige en toegankelijke manier benaderd. Voorafgaand aan de voorstelling stemt Marjolein met de opdrachtgever af welke onderwerpen de focus dienen te krijgen tijdens het nagesprek. 

 

Duur nagesprek: 15 min 

 

 

 

 

 

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE VOORSTELLING, HET NAGESPREK OF DE FOLLOW-UP, ZIE DE INFOGIDS HIERONDER 

 

Road Trippin Informatie Gids def.
PDF – 2,1 MB